هر آنچه که فرد به عنوان مواد غذایی مصرف می‌کند می‌تواند بر روی عملکرد مغز تأثیر بگذارد، استفاده از رژیم غذایی سالم و غنی از مواد مغذی،‌ به بهبود بدن از آسیب مغزی و بهبود علائم فرد کمک می‌کند‌.
مغز برای عملکرد به کالری و مواد مغذی نیاز دارد و بسیار مهم است که فردی که دچار آسیب مغزی شده است کالری کافی برای عملکرد مفید مغز را دریافت کند. علاوه بر این کمبود برخی مواد شیمیایی و مواد مغذی می‌توانند منجر به اختلال در عملکرد مغز و توانایی فرد در تفکر شود.
انتقال دهنده‌های عصبی یا مواد شیمیایی مغز که مسئول تنظیم رفتار شما هستند، با توجه به مواد غذایی که مصرف می‌کنید کنترل می شوند. انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین مسئول خلق و خوی شما هستند. به عنوان مثال، اگر غذاهایی بخورید که سطح سروتونین بدن شما را افزایش ‌دهد کمتر دچار تنش می‌شوید. غذاهایی که تولید نوراپی نفرین یا دوپامین را تشویق می‌کنند، شما را قادر می‌سازد تا واضح‌تر فکر کنید و هوشیارتر باشید. در ادامه بیشتر درباره تغذیه بعد از جراحی تومور مغزی صحبت خواهیم کرد.

تغذیه مناسب بعد از جراحی تومور مغزی

رژیم غذایی خوب بعد از جراحی تومور مغزی

رژیم غذایی به عوامل متعددی مانند سطح فعالیت بدنی و سلامت عمومی شما بستگی دارد. باتوجه به تحقیقاتی که طی سال‌های اخیر بر روی برخی از رژیم‌های غذایی صورت گرفت، نشان داد که رژیم مدیترانه‌ای که سرشار از میوه، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا،‌ آجیل، روغن زیتون و ماهی است، برای بهبود آسیب مغزی مفید است. نوشیدن مایعات فراوان بسیار مهم است. همانطور که می‌دانید کم آبی بدن می‌تواند باعث خستگی، یبوست و آثار سوء مغزی شود. استفاده از برخی مواد غذایی مفید برای بهبود عملکرد مغز شامل موارد زیر است:

استفاده از غلات کامل

مانند نان سبوس دار، ماکارونی و برنج قهوه‌ای این غلات انرژی را به آرامی آزاد می‌کنند و به حفظ سطح انرژی فرد در طول روز کمک می‌کنند. مخصوصاً برای افرادی که دچار خستگی می‌شوند استفاده از این غلات بسیار مفید است.

استفاده از روغن زیتون

روغن زیتون منبع نسبتاً سالم چربی است و بر عملکرد حافظه اثر مفیدی دارد.

استفاده از مواد غذایی حاوی امگا-3

امگا-3 یک نوع چربی است که معمولاً در ماهی‌ها، برخی دانه‌های روغنی و آجیل یافت می‌شود و به سلامت مغز کمک می‌کند.

استفاده از میوه‌ها و سبزیجات با رنگ تیره

مانند اسفناج‌، کلم پیچ‌، زغال اخته و توت فرنگی حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی هستند که می‌تواند بر عملکرد مغز مفید باشند.

بعد از جراحی تومور مغزی از مصرف کدام مواد غذایی باید پرهیز کنیم؟

بعد از جراحی تومور مغزی از مصرف کدام مواد غذایی باید پرهیز کنیم؟

به یاد داشته باشید بعد از جراحی تومور مغزی بهتر است از مواد غذایی که موجب افزایش فشار خون و یا کاهش قدرت انعقاد خون می‌شود پرهیز کنید. نمک باعث افزایش فشار خون و افزایش احتمال ابتلا فرد به سکته مغزی می‌شود. بسیاری از افرادی که مشکل چشایی و بویایی دارند، نمک بیشتری استقاده می‌کنند. اگر جزو این دسته از افراد هستید بهتر است برای تقویت طعم از جایگزین‌هایی مانند آب لیمو استفاده کنید.

از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید.

مصرف مواد غذایی شیرین مانند شکر، می‌تواند منجر به افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی شود. مصرف این مواد غذایی باعث بالا رفتن قند خون شما می‌شود و با بالا رفتن قند خون سطح انرژی فرد کاهش پیدا می‌کند و فرد دچار خستگی می‌شود.

از مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنید.

کافئین علاوه بر افزایش سطح انرژی می‌تواند برای افرادی که علائم ادراری پس از آسیب مغزی را تجربه می‌کنند، تأثیر منفی داشته باشد.

مصرف چربی باید محدود شود.

چربی برای بدن مهم است. چربی به تامین انرژی کمک می‌کند. اما با این وجود برخی از چربی‌ها بهتر از بقیه هستند. توصیه می‌شود برچسب‌های تغذیه را بخوانید و چربی اشباع کمتری بخورید و در عوض غذاهایی را انتخاب شود که دارای چربی تک غیر اشباع و امگا 3 و امگا 6 هستند.

در مصرف مکمل‌های غذایی احتیاط کنید.

در حالی که مکمل‌های غذایی ممکن است برای برخی افراد ضروری باشد اما بهتر است برای مصرف آن‌ها با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید چون ممکن است با هر دارویی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد.

عملکرد ویتامین‌ها

به یاد داشته باشید بعد از عمل جراحی، از ویتامین‌های بیشتری استفاده کنید. برخی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که نیاز بدن شما باید از طریق مصرف غذاهای غنی از آن‌ها یا با مصرف مکمل‌ها تامین شود عبارتند از؛ ویتامینA ،B1  تیامین، B2 ریبوفلاوین، B3 نیاسین، B5 اسید پانتوتنیک، B6 پیریدوکسین، B12 سیانوکوبالامین، ویتامین B، ویتامین C، کولین، ویتامین D3، ویتامین E، ویتامین K و اسید فولیک.

ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان سلول‌های مغز فرد را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. زیرا این رادیکال‌های آزاد ممکن است روند ترمیم جراحی فرد را مختل کنند. جوانه گندم‌، بادام، تخمه آفتابگردان، اسفناج، کلم بروکلی و کیوی غذاهای خوبی هستند که سرشار از ویتامین E هستند و باید در رژیم غذایی شما گنجانده شوند تا به فرد در تامین نیازهای ویتامین E برای بهبود مغز کمک کند.

ادویه‌ها در عملکرد بهبود جراحی شما نقش دارند!

استفاده از برخی از ادویه‌ها می‌تواند در عملکرد بهبود جراحی فرد مؤثر باشد. کورکومین ماده فعال زردچوبه است که یک آنتی اکسیدان قوی است و همچنین به بدن در مبارزه با التهاب کمک می‌کند. کورکومین به بهبود فرد بعد از ضربه مغزی کمک می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button