غده پینه آل یا صنوبری یک غده کوچک نخودی شکل در مغز است. عملکرد آن کاملاً درک نشده است محققان می‌دانند که هورمون‌هایی مانند ملاتونین را تولید و تنظیم می‌کند.
ملاتونین بیشتر به‌خاطر نقشی که در تنظیم الگوهای خواب ایفا می‌کند شناخته شده است. الگوهای خواب را ریتم شبانه روزی نیز می‌نامند.

غده صنوبری در تنظیم سطح هورمون زنان نیز نقش دارد و ممکن است بر باروری و چرخه قاعدگی تأثیر بگذارد. دلیل آن تا حدودی تولید و دفع ملاتونین توسط غده صنوبری می‌باشد. برخی تحقیقات نشان داده است که ملاتونین همچنین می‌تواند در برابر مشکلات قلبی عروقی مانند تصلب شرایین و فشار خون بالا از ما محافظت کند. با این حال، تحقیقات بیشتری باید در مورد عملکردهای بالقوه ملاتونین انجام شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد غده پینه آل یا صنوبری، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

غده پینه آل

1. غده صنوبری و ملاتونین

اگر اختلال خواب دارید، این می‌تواند نشانه‌ای از این موضوع باشد که غده پینه آل یا صنوبری شما مقدار درستی ملاتونین تولید نمی‌کند. برخی از پزشکان معتقدند که می‌توان غده صنوبری را سم زدایی کرده و فعال کنید تا خواب خود را بهبود بخشیده و چشم سوم خود را باز کنید. هرچند هیچ پژوهش علمی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد.

یکی از راه‌های کنترل ملاتونین در بدن استفاده از مکمل‌های ملاتونین است. این مکمل‌ها معمولاً به افراد احساس خستگی می‌دهند. اگر به منطقه زمانی دیگری سفر کرده‌اید یا در شیفت شب کار می‌کنید، ملاتونین می‌تواند به شما در تنظیم مجدد ریتم شبانه روزی کمک کنند. مکمل‌ها همچنین می‌توانند کمک کنند سریع‌تر بخوابید.

برای اکثر مردم، مکمل‌های ملاتونین با دوز پایین برای استفاده کوتاه مدت و بلند مدت بی خطر هستند. به طور معمول، دوزها از 0.2 میلی گرم (mg) تا 20 میلی گرم متغیر است، اما دوز مناسب بین افراد متفاوت است. با پزشک مشورت کنید تا ببینید آیا ملاتونین برایتان مناسب است یا نه؟ و بدانید که کدام دوز بهتر است.

مکمل ملاتونین ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کند:

  • خواب آلودگی
  • عصبانیت صبحگاهی
  • رؤیاهای شدید و زنده
  • افزایش جزئی فشار خون
  • کاهش جزئی دمای بدن
  • اضطراب
  • گیجی

اگر باردار هستید، یا سعی می‌کنید باردار شوید یا شیرده هستید، قبل از استفاده از مکمل‌های ملاتونین با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، ملاتونین ممکن است با داروهای زیر و گروه‌های دارویی تداخل داشته باشد:

  • فلووکسامین (Luvox)
  • نیفدیپین (Adalat CC)
  • قرص‌های ضد بارداری
  • داروهای رقیق کننده خون که به عنوان ضد انعقاد نیز شناخته می‌شوند.
  • داروهای دیابت که قند خون را کاهش می‌دهند.
  • سرکوب کننده‌های ایمنی، که فعالیت سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد.

2. غده صنوبری و سلامت قلب و عروق

محققان شواهدی پیدا کردند که ملاتونین تولید شده توسط غده صنوبری می‌تواند بر قلب و فشار خون تأثیر مثبت داشته باشد. آنها به این نتیجه رسیدند که ملاتونین ممکن است برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی استفاده شود، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

3. غده صنوبری و هورمون‌های زنانه

برخی منابع معتبر وجود دارد که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض نور و سطح ملاتونین مرتبط می‌تواند بر چرخه قاعدگی زنان تأثیر بگذارد. کاهش مقادیر ملاتونین نیز ممکن است در ایجاد چرخه قاعدگی نامنظم نقش داشته باشد.

4. غده صنوبری و تثبیت خلق‌وخو

اندازه غده صنوبری ممکن است خطر ابتلا به برخی اختلالات خلقی را نشان دهد. برخی مطالعه‌ها نشان می‌دهد که حجم غده صنوبری کمتر ممکن است خطر ابتلا به اسکیزوفرنی و سایر اختلالات خلقی را افزایش دهد.

5. غده پینه آل و سرطان

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است بین اختلال عملکرد غده صنوبری و خطر سرطان ارتباطی وجود داشته باشد. یک مطالعه بر روی موش صحرایی شواهدی پیدا کرد که کاهش عملکرد غده صنوبری از طریق قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور منجر به آسیب سلولی و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود.

مطالعه معتبر دیگری شواهدی پیدا کرد که در صورت استفاده از درمان‌های سنتی، ملاتونین ممکن است چشم‌انداز افراد مبتلا به سرطان را بهبود بخشد. این امر به ویژه در افرادی که تومورهای پیشرفته‌تری دارند صادق است.
تحقیقات بیشتری برای تعیین نحوه تأثیر ملاتونین بر تولید و انسداد تومورها مورد نیاز است. همچنین مشخص نیست چه دوز ممکن است به عنوان یک درمان مکمل مناسب باشد.

نقص در عملکرد غده پینه آل

نقص در عملکرد غده پینه آل یا صنوبری

اگر غده صنوبری دچار اختلال شود، می‌تواند منجر به عدم تعادل هورمونی شود، که می‌تواند بر سایر سیستم‌های بدن تأثیر بگذارد. به‌عنوان مثال، در صورت اختلال در غده صنوبری، اغلب الگوی خواب مختل می‌شود. این شرایط می‌تواند در اختلالاتی مانند جت لگ و بی خوابی خود را نشان دهد. علاوه بر این، ازآنجاکه ملاتونین با هورمون‌های زنانه تداخل دارد، عوارض ممکن است بر چرخه قاعدگی و باروری تأثیر بگذارد.

غده صنوبری در مجاورت بسیاری از ساختارهای مهم دیگر قرار دارد و به شدت با خون و سایر مایعات در تعامل است. در صورت ایجاد تومور در غده صنوبری، که یکی از انواع تومور مغزی است؛ ممکن است بسیاری از عملکردهای دیگر بدن را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از علائم اولیه تومور عبارت‌اند از:

  • تشنج
  • اختلال در حافظه
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • آسیب دید و سایر حواس

در صورت داشتن اختلال خواب یا اگر می‌خواهید درباره مصرف مکمل‌های ملاتونین بیشتر بدانید، با پزشک خود مشورت کنید.

خلاصه

محققان هنوز غده صنوبری و ملاتونین را به طور کامل درک نکرده‌اند. ما می‌دانیم ملاتونین در تنظیم الگوهای خواب با چرخه روز و شب نقش دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که ملاتونین به تنظیم چرخه قاعدگی نیز کمک می‌کند.
مکمل‌های ملاتونین ممکن است در مدیریت اختلالات خواب مانند جت لگ و کمک به خوابیدن مفید باشد. به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از ملاتونین با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button