ابتدا قبل از آنکه روش های استراحت برای دیسک کمر را توضیح دهیم باید به توضیح دیسک کمر بپردازیم. دیسک ها بالشتک های میانی مهره های ستون فقرات هستند که ممکن است در اثر فشار های سنگین و حرکات شدید و ناگهانی و یا بالا رفتن سن ماده ژله ای  چسبنده درون دیسک ها بیرون بزند. این امر باعث می شود که فشار بر روی رشته های عصبی اطراف قرار بگیرد و سبب درد در فرد بیمار شود. به این عارضه فتق دیسک یا بیرون زدگی دیسک کمر می گویند. در ادامه این مقاله نحوه استراحت کردن برای درمان دیسک کمر را توضیح خواهیم داد. 

نحوه استراحت کردن برای درمان دیسک کمر

دیسک کمر 

همانطور که گفته شد  به عارضه بیرون زدگی دیسک که بر اثر عواملی مانند حرکات شدید و سنگین و یا فشار های زیاد و بالا رفتن سن  بیماری فتق دیسک یا دیسک کمر می گویند. دیسک کمر ممکن است در هر سنی برای افراد رخ دهد اما این عارضه میان جوانان کمتر اتفاق می افتد. دیسک کمر معمولا با درد شدیدی همراه است زیرا سبب آسیب رسیدن به اعصاب محیطی اطراف نخاع می شود. 

علائم دیسک کمر 

ابتدا قبل از انتخاب روش مناسب درمان باید تشخیص دهید که آیا شما به بیماری دیسک کمر مبتلا هستید. برای این تشخیص لازم است علائم بیرون زدگی دیسک کمر را بشناسید. این علائم شامل: 

  • درد شدید در ناحیه کمر و اطراف آن 
  • انتشار درد در پاها 
  • گز گز و یا احساس خواب رفتگی در پاها 
  • از دست دادن تعادل و ناتوانی در راه رفتن 
  • دردر در ناحیه شکم و پشت ران هنگام راه رفتن 
  • احساس درد شدید در ناحیه تحتانی بدن 
  • ازدست دادن کنترل بر ادرار و مدفوع 

استراحت برای درمان دیسک کمر

ستون فقرات در هنگام ایستادن بیشترین فشار را متحمل می شود. بنابراین بهتر است افرادی که دارای آسیب هایی در ستون فقرات خود هستند در حالت نشسته و یا درازکشیده قرار بگیرند تا فشار از روی مهره  ها و دیسک ها برداشته شود. در صورتی که فشار کمتری بر دیسک ها وارد شود دیسک ها می توانند فرصت ترمیم دوباره یابند و خود را بازیابی کنند.در صورتی که فردی به بیماری فتق دیسک مبتلا شده باشد بهتر است که در همه شرایط یک نفر به عنوان پرستار در منزل و یا از اعضای خانواده همراه فرد بیمار باشد تا در انجام اومور به فرد بیمار یاری رساند. 

زمان بهبودی 

زمان بهبودی بیرون زدگی دیسک کمر به زمان اتفاق افتادن این حادثه بستگی دارد برای مثال در صورتی که درمان در همان ابتدای ابتلا به این عارضه انجام شود و بیرون زدگی دیسک تازه تر باشد زمان بهبودی آن کمتر خواهد بود و درمان نیز موثر تر واقع می شود. اما در صورتی که از بیرون زدگی دیسک مدت زمان زیادی گذشته باشد ممکن است زمان درمان طولانی تر شود و یا اینکه درمان موثر واقع نشود. توجه داشته باشید که درمان بیرون زدگی دیسک کمر به روش استراحت مطلق حتما همراه با دارو های ضد التهابی خواهد بود تا التهاب ناحیه آسیب دید کاهش یابد و در نتیجه درد بیمار کمتر شود. 

بیماری که دچار عارضه دیسک کمر شده است قبل از درمان با روش های جراحی باید استراحت مطلق داشته باشد. در چنیین شرایطی بهتر است بیمار برای انجام اومور خود از دیگران کمک بگیرد و بیشتر زمان خود را استراحت کند. برای مثال بهتر است فرد بیمار برای غذا خوردن در تخت استراحت خود باشد. استراحت سبب می شود دیسک بیرون زده به دلیل ضعف ستون فقرات دوباره ترمیم شود و بیمار از این عارضه رهایی یابد. 

نحوه استراحت کردن برای درمان دیسک کمر

استراحت مطلق 

به طور کلی می توان گفت بهبودی دیسک کمر به نوع آن بستگی دارد در برخی از افراد بیماری دیسک کمر ممکن است برای طولانی مدت وجود داشته باشد و فرد بیمار را درگیر کرده باشد در این صورت ممکن است درمان روی بیمار موثر واقع نشود که به این دسته از بیماری ها بیماری های مزمن می گویند اما در مقابل ممکن است فرد به طور ناگهانی و شدید به این بیماری مبتلا شده باشد در آن صورت درمان موثر تر است و بهبودی سریعتر اتفاق می افتد. به این دسته بیماری های حاد می گویند. برای استراحت مطلق بیمار در چند روز اول بهتر است هیچ تحرکی نداشته باشد و برای انجام اومور لازم است از دیگران کمک بگیرد. 

نحوه خوابیدن 

بهترین شکل خوابیدن برای بیماران دیسک کمر خوابیدن به پهلو به حالت جنینی است. به این صورت که بیمار باید به پهلو بخوابد و پاهای خود را در شکم جمع کند و با استفاده از یک بالش شیب بدن را به سمت سر متمایل کند. همچنین بیماران دیسک کمر می توانند به روی شکم بخوابند و زیر شکم خود یک بالش قرار دهند در این حالت کمترین فشار بر روی ستون فقرات وارد می شود. و سبب بهبودی آسیب های وارده می شود. 

زمان استراحت دیسک کمر چقدر خواهد بود؟

مهم است که بیمار پس از مدتی استراحت به پزشک مراجعه کند تا مقدار بهبودی و تاثیر استراحت مشخص شود و در صورتی که بهبودی واقع نشده باشد پزشک روش های درمانی دیگری را برای بیمار توصیه می کند . استراحت طولانی مدت نه تنها سبب بهبودی دیسک کمر نمی شود بلکه با کاهش سوخت و ساز بدن مواد سمی در ناحیه آسیب دیده جمع می شوند و سبب از کار افتادن گلبول های سفید می شوند که در این شرایط بهبودی بیمار امکان پذیر نیست. همچنین زمانی که استراحت برای درمان بیماری دیسک کمر بیشتر از 2 الی 3 روز باشد میزان مایعات درون ستون فقرات نیز بیشتر می شود و همین عامل سبب می شود که هنگامی که بیمار راه می رود و حرکت می کند فشار بر این مایعات بر ستون فقرات بیشتر شود که در این صورت هم بهبودی امکان پذیر نیست. بنابراین بهترین راه پس از مدتی استراحت برای درمان دیسک کمر این است که به پزشک مراجعه شود. 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button