گردن درد همراه با سردرد از نظر پزشکی به عنوان سندرم فوقانی گردن شناخته می‌شود. این بیماری عمدتاً بر افرادی تأثیر می‌گذارد که زمان زیادی را با رایانه می‌گذرانند یا دچار آرتروز گردن هستند. سندرم گردنی فوقانی معمولاً با تحریک یا فشرده شدن اعصاب منشأء گرفته از سه مهره بالایی ستون فقرات گردنی (C۱ تا C۳) ایجاد می‌شود. از طرفی گردن درد می‌تواند در نتیجه سردرد ایجاد شود. این ارتباط را می‌توان با ارتباط بین اعصاب پس سری و عصب سه قلو که مسئول درک درد در جلوی سر است توضیح داد. در ادامه همراه با باشید تا رابطه آرتروز گردن و سردرد را به طور کامل توضیح دهیم.

آرتروز گردن و سردرد

آرتروز گردن و سردرد

بیماری مفاصل ستون فقرات ناشی از ساییدگی و پارگی، اسپوندیل‌آرتروز گردن نامیده می‌شود. این آرتروز مفاصل فاست ستون فقرات است، به همین دلیل است که اغلب از اصطلاح سندرم فاست استفاده می‌شود. اسپوندیل‌آرتروز اساساً می‌تواند در هر بخش از ستون فقرات رخ دهد. ساییدگی ناشی از غضروف مفصلی باعث ساییده شدن استخوان‌ها به یکدیگر می‌شود که درد شدیدی را به وجود می‌آورد.

تغییرات دژنراتیو در ستون فقرات، مانند اسپوندیل‌آرتروز، تقریباً در همه افراد به دلیل سن رخ می‌دهد. در سن ۶۰ سالگی، این علائم پیری ستون فقرات را می‌توان در حدود ۹۰ درصد از همه افراد تشخیص داد. زنان، غیرورزشکاران و سیگاری‌ها بیشتر مبتلا می‌شوند.

اسپوندیل آرتروز ستون فقرات گردنی نسبتاً نادر است، زیرا ستون فقرات گردنی فقط باید مقدار کمی استرس را تحمل کند. مهره گردنی به سر اجازه چرخش می‌دهد. استئوآرتریت ستون فقرات گردنی در افرادی که اغلب سر خود را پایین می‌آورند، مانند آرایشگران یا مربیان مهدکودک، شایع‌تر است.

اولین علائم آرتروز ستون فقرات گردنی شامل سردرد و گردن درد است که برخی از آن‌ها به‌شانه‌ها و بازو‌ها می‌رسد. همچنین در خم شدن یا چرخاندن گردن مشکل و سفتی کلی در ناحیه گردن وجود دارد.

هنگامی که در گردن تنش وجود دارد، درد می‌تواند به سر تابیده شود و باعث سردردی شبیه کلاه ایمنی شود. ماهیچه‌هایی که دچار گرفتگی شده‌اند بر روی اعصابی که اکسیپوت را تأمین می‌کنند، فشار می‌آورند. این اعصاب پس سری علاوه بر عصب بزرگ گوش، شامل اعصاب اکسیپیتال بزرگ و کوچک نیز می‌شود.

آرتروز گردن و سردرد

علامت آرتروز گردن 

در صورت وجود آتروز، درد گردن و‌شانه ممکن است زمانی رخ دهد که ستون فقرات گردنی تحت تأثیر قرار گیرد. این درد اغلب یک طرفه است. آن‌ها می‌توانند به بالای بازو و پشت سر تابش کنند. علاوه بر این، محدودیتی در تحرک سر وجود دارد که برای این ناحیه مشخص است. همچنین ممکن است دچار سرگیجه یا صدای زنگ در گوش خود شوید.

  • سردرد واقع در پشت سر ( اکسیپیتال ) که می‌تواند تا شقیقه و تاج سر گسترش یابد.
  • اغلب سردرد تنشی یک طرفه
  • حرکت سر باعث افزایش درد می‌شود.

برای درمان آرتروز گردن و سردرد چه کنیم؟

در چنین حالتی باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا علاوه بر بررسی وضعیت بیماری، تمامی عصب‌های ناحیه گردن را نیز بررسی کند و در صورت نیاز، روند درمان را تغییر دهد.

به طور معمول آرتروز گردن و سردرد را می‌توان با استراحت و تمرینات شل شدن عضلات، کمپرس گرما و سرما، ماساژ گردن، مسکن‌های طولانی مدت و فیزیوتراپی کنترل کرد.

اگر بعد از انجام دادن این درمان درد ادامه یابد، از درمان‌های نیمه تهاجمی سرپایی یا بستری نیز استفاده می‌شود. این شامل تزریق کورتیزون و بی‌حس‌کننده‌های موضعی به داخل یا روی مفاصل کوچک مهره‌ای تحت کنترل اشعه ایکس است. اگر درمان محافظه کارانه تمام شده باشد و یا محدودیت‌های عصبی شدیدی نیز وجود داشته باشد، عملیات تثبیت‌کننده در نواحی مربوطه معمولاً کمک می‌کند. بسته به علائم بالینی و یافته‌های رادیولوژیک، از پیچ و میله همراه با رفع فشار کانال نخاعی استفاده می‌شود. این‌ها اغلب می‌توانند به روشی بافت پسند و با حداقل تهاجم انجام شوند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button